Set kurus shaklee Dan Ramadhan.

Assalammualaikum..salam kesyukuran..salam kesihatan...

Alhamdulillah sharing kak Tim sebelum ni berkaitan  persediaan mental Dan fizikal  sebelum tibanya ramdhan dengan mengamalkan Intermittent fasting ataupun Bahasa mudahnya IF.

Seperti yang  kak Tim cerita sebelum ni intermittent fasting adalah
Diet Yang Kita perlu susun jadual pemakanan Kita bergilir dengan waktu puasa...

Bahasa mudahnya Ada waktu Kita makan Ada waktunya Kita berpuasa.

Secara tak langsung fizikal Dan mental Kita dah terbiasa bila tibanya ramadhan nanti insyaallah Kita Akan berpuasa dengan gembira sebab dah terbiasa Kan ..Bak Kata orang steady je la .

Tapi kalau nakkan kesan Yang lebih baik dikala Kita intermittent fastingTu Kita niatkan la sekali " Aku nak kurus sihat Dan cantik.

Best ke best.

Semasa intermittent fasting pemilihan makanan Tu penting tau bukan makna Kita dah IF Kita dah kurang waktu makan,Kita boleh makan semua benda ..

Tak boleh la gitu.

Masa intermittent fasting sebaiknya Kita Jaga pemakanan Kita juga.

Jaga portion makanan Tu ..diet suku-suku separuh..nasi Suku..ikan atau ayam suku je tapi..sayur biar separuh.

Makan ikut konsep macam ni pun bagus


Nak Kan kesan Yang lebih baik ..masa intermittent fasting 

Cut sugar intake..tukar  air Manis kepada air kosong atau air tanpa gula 

Kak Tim paling suka green tea tanpa gula.

Minuman kegemaran kak Tim  cinch tea shaklee.

Memandangkan Kak Tim vitamin lovers

Semasa kak Tim buat intermittent fasting..kak Tim gabungkan juga pengambilan vitamin Dan supplement shaklee .

Kak Tim percaya vitamin sangat membantu proses penurunan berat badan Dan membantu mengekalkan tahap kesihatan.

Kak Tim  pengamal shaklee sejak 2016
Dan memang bermula dengan Ramadhan set.

Kak Tim jenis Yang tak boleh  makan nasi waktu bersahur.

Kalau kak Tim makan nasi perut Rasa tak selesa cepat Rasa lapar Dan tak bertenaga.

Sebab Tu la kak Tim tukar menu sahur dengan protein shaklee.

Alhamdulillah 

Perut tak Rasa lapar malah kekal bertenaga 

Berpuasa pun Dalam keadaan  happy je macam Tu jugak la masa kak Tim buat IF .

Set Kurus Shaklee


Ni la dia rangkaian vitamin Dan supplement Yang kak Tim amalkan.Cinch shake.

Cinch shake ni merupakan minuman berasasakan protein soya.

Bahan utama Yang terdapat Dalam cinch shake ni dikenali sebagai leucine.

Leucine ini   acid amino Dan anggota keluarga bercabang dirantaian acid amino Yang  juga termasuk isoluceine Dan valine.

Badan kita menggunakan acid amino untuk membentuk protein Dan juga bagus untuk pemeliharaan otot.

Apa lagi manfaat leucine ni..

Leucine membantu Dalam pertumbuhan otot,sintesis protein ,pembaharuan Dan membaiki sel serta mengatur metabolisme.

Leucine ni  juga membantu Dalam penurunan berat badan ,ini kerana leucine membantu penyerapan makanan Dan Bergerak terus kepada tisu otot Yang mana bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein.

Peningkatan sintesis protein Pula berfungsi untuk mengimbangkan peningkatan dalam pecahan protein Yang secara semulajadinya berlaku dari sekatan kalori .

Bukan itu saja leucine ni juga membantu mengawal atur gula Dalam darah ini kerana leucine ni mudah dipecah Dan diolah menjadi glukosa.

Leucine juga membantu metabolisme tubuh badan supaya berfungsi lebih efisien secara tak langsung meningkatkan tenaga.

Sebab Tu bila Kita berpuasa takkan Rasa letih malah bertenaga.

Leucine juga membantu pembakaran lemak visceral kurang risiko sakit jantung.

Pada Yang ingin membina otot especially Yang rajin pergi gym nak Bina otot bagus sangat amalkan cinch shake juga.

Kurus Yang cantik adalah dengan  otot yang Anjal...kurus kalau otot mengelebeh tak cantik juga kan.

Cinch shake ni biasa kak Tim ambik sebagai gantian breakfast..atau pun waktu bersahur .


Selain protein cinch kak Tim paling konsisten amalkan lemak baik.


Fungsi OmegaGuard dan Lecithin



Lemak baik Yang kak Tim amalkan adalah omega Dan lecithin.

Keduanya adalah lemak baik  .

Biasa dengar Kan bad cholesterol and good cholesterol .

Kalau check cholesterol mesti doktor Akan terangkan tentang kolesterol jahat Dan kolesterol baik.

Tau Kan kalau lemak jahat Kita lebih Dari lemak baik Kita berisiko mendapat sakit jantung.

Jadi..

Makin tinggi lemak baik Yang Kita amalkan Makin berkurang la risiko sakit jantung .

Pada masa Yang Sama omega Dan lecithin juga merupakan Agen pembakar lemak.


Jadi sangat-sangat membantu penurunan berat badan insyaallah...

Tubuh Kita ni banyak toksin akibat daripada pemakanan Yang Kita amalkan.

Bila toksin banyak maka Akan menganggu proses penurunan berat badan .

Toksin Yang  banyak juga boleh menyebabkan Kita mudah sakit.

Dan organ Yang tinggi toksin adalah usus.

Sebab Tu kak Tim pilih herbalax sebagai vitamin  detox usus.

Usus pun perlu dibersihkan Dan herbalax sangat membantu.

Kak Tim amalkan seminggu dua Kali .

Bila usus Kita bersih kurang toksin insyaallah kita kurang risiko sembelit

Hati-hati dengan masalah sembelit yer ..sembelit boleh menyebabkan Kita berisiko mendapat kanser usus.


Apa lagi yer Yang menganggu penurunan berat badan Dan menyebabkan Kita mudah  sakit.

Radikal bebas la Kan..


Radikal Bebas



Radikal bebas Akan merosakkan sel-sel badan Kita .

Bila sel badan rosak Kita mudah jatuh sakit Dan Akan ganggu penurunan berat badan Kita.

Sebab Tu juga la kak Tim pilih vivix.

Vivix merupakan minuman botanical Yang mengandung  polifenol tinggi kandungan antioxidant Yang melawan radikal bebas.

Vivix juga sangat membantu Dalam penurunan berat badan

Ini kerana vivix mempunyai anti-diabetic effect.
Yang memulih Dan menyihatkan kembali pankreas.Apabila pankreas Kita sihat insulin sensitivity dan metabolisme gula Akan kembali normal.


Vivix juga bersifat anti  autogenesis Yang berupaya memotong Dan menghancurkan saluran darah Yang tak normal Yang ada PADA sel-sel tak normal seperti kanser. Dalam darah juga terdapat sel lemak jadi secara tak langsung pengambilan vivix membantu pemotongan sel-sel lemak Yang tak sihat.


Khasiat polifenol Yang terdapat pada vivix juga Bantu mengawal craving dimana polifenol berupaya memelihara otak Kita berfungsi dengan lebih baik (brain protective activity)

Apabila otak Dalam keadaan sihat Dan Kita boleh kawal .

Tak la teringat nak makan je Kan.

Apa Yang penting untuk Kita kekal sihat ,kurus Dan cantik adalah diri Kita sendiri juga.

Tanpa usaha takkan menjadi

Tanpa disiplin diri apa pun takkan berjaya.

Moga dengan sedikit perkongsian Dari kak Tim membantu Kita semua kekal sihat sepanjang hayat.. insyaallah

Btw, ada kawan kak tim pun ada tulis betapa bagusnya Set Kurus Shaklee, yang juga jadi pilihan beliau, jemput baca di link berikut ya:

Set Kurus Shaklee Pilihan Hati

Bagi siapa yang nak dapatkan set kurus Shaklee, boleh hubungi kak tim ya

Set Kurus Shaklee Pilihan KakTim




#projekmegablogshaklee
#shakleethrive23
#shakleetriumph23

PENAFIAN : Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Intermittent Fasting dan Ramadan

Keburukan Intermittent fasting yang perlu anda tahu